De Bakkerij

Appeltaartenbakkerij Klooster Breda

Appeltaart van Klooster Breda: de lekkerste beneden de rivieren!
Bij ons te bestellen!

Vroeger bakten de paters dagelijks brood in de oude werkhuizen van Het Klooster Breda. Vandaag de dag ruik je zes dagen per week de onweerstaanbare geur van vers gebakken, ambachtelijke appeltaart uit de bakkerij.

Een team van ca 25 medewerkers bakt ruim 100 Appeltaarten in de week en levert dat aan een grote groep vaste afnemers.

Er wordt in kleine groepen van ca 6 personen gebakken. De dagbesteding en vrijwilligers werken één of meerdere dagdelen per week in de bakkerij.

Elke groep voert het gehele bakproces uit:

  • appels schillen
  • deeg maken
  • bakvormen met deeg bekleden
  • afwegen grondstoffen
  • vullen van de bakvormen
  • bakken van de taarten en koeken
  • invriezen van de taart
  • snijden van de taarten
  • inpakken van de taarten
  • Afwassen
  • Schoonmaken van de bakkerij

Lijkt het je leuk om te komen helpen, kijk dan bij de vacatures.