Erkend Leerwerkbedrijf

Erkend leerwerkbedrijf:
Leerbedrijf ID 100773750

Studenten van het VMBO kunnen bij de Stichting hun praktijkervaring opdoen onder het motto: Al werkend leren.

Je bent van harte welkom, als je bij ons wilt komen leren. Je kunt aan de slag in de appeltaartenbakkerij van maandag t/m vrijdag, of in de theetuin “de Schenkerij” van woensdag t/m zaterdag.

De Stichting is door de S.B.B.-Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven aangemerkt als een erkend leerbedrijf voor drie leerlijnen binnen twee sectoren. Dat zijn:

 • Sector VMBO Leerwerktraject / Praktijkonderwijs, Voortgezet Speciaal Onderwijs
  • VMBO – Praktijkonderwijs  voortgezet speciaal onderwijs
  • VMBO – Zorg en welzijn
 • Sector Zorg & Welzijn
  • Sociaal werker

Heb je interesse in een stageplek bij ons, stuur dan je c.v. en motivatie via onderstaand formulier naar ons toe. Je kunt ook altijd contact opnemen via het telefoonnummer 076-5620400. Vraag naar Gera of Floortje.

  Of bel: 076 - 5620400

  Stichting Klooster Breda is een maatschappelijke onderneming met een erkenning Leerwerkbedrijf.

  De werkplek is in een van de gebouwen van het monumentale Klooster aan de Nijverheidssingel 391 te Breda. Van daar uit kijk je op de monumentale Kloostertuin. Mensen die geen kans maken op de arbeidsmarkt kunnen hier hun dagbesteding realiseren. Veilig en vertrouwd is het motto.

  METHODE
  Er wordt een veilig en vertrouwde werkplek geboden in de Appeltaartenbakkerij én in de theetuin de Schenkerij. De begeleiding is in handen van het professionele personeel, Gera en Floortje. Er wordt in kleine groepen van zo’n zes personen gewerkt. Voor de deelnemers dagbesteding worden zorgplannen gemaakt, waarin de specifieke wensen en behoeften benoemd worden en de talenten het uitgangspunt zijn.

  • Structuur:
   Er is een vast dag- en weekritme en er wordt met vaste groepen gewerkt. Deze structuur biedt veiligheid. Rust en regelmaat biedt vertrouwen. De uitgangspunten zijn: samenwerken, schoon werken en sociaal zijn.
  • Samenwerken: Er wordt in een kleine overzichtelijk ruimte gewerkt., met elkaar. Samenwerken is erg belangrijk. Ook gezelligheid. Dat doe je met elkaar. Aansluitend op elkaars kwaliteiten heb je dan gesprekken met elkaar: ‘je vraagt wat en vertelt wat’. Benutten van elkaars kwaliteiten.
  • Schoon werken:
   Er wordt met voedsel gewerkt en voedselveiligheid is dan natuurlijk belangrijk, dus werken we hygiënisch. Praktisch betekent dat: handen wassen, haarnetje op en werkschort voor.
  • Zorgvuldig/Schoon
   In de taartenbakkerij wordt een ambachtelijke appeltaart gemaakt, die men ziet als de lekkerste Appeltaart van beneden de rivieren. Iedereen heeft voorkeuren voor wat betreft de werkzaamheden. Dagelijks worden die werkzaamheden verdeeld: appels schillen, de taartbodems vullen en de taarten netjes bestrijken met een ei. Zorgvuldig ben je ook naar elkaar. Wat heeft iemand nodig en wat kan je geven?
  • Sociaal
   Het gaat ook om aandacht voor en met elkaar. Met het taarten bakken kijk je hoe ver de één is en let je op hoe je je taak doorgeeft aan de ander. In de begeleiding merk je dan ook waar er behoefte aan is. Vanuit kwaliteiten worden specialismes ontwikkeld.  Zelfvertrouwen, zelfbeeld en waardering wordt ontwikkeld door individuele aandacht in een groep.