Informatie Appeltaart

Op deze pagina staat voor de geïnteresseerde alle achtergrondinformatie over de appeltaarten.

Ingrediënten:
Onze appeltaart is een rijk gevulde taart met appels uit de streek en gemaakt met zuivere producten, zoals echte roomboter en meel van de korenmolen uit Dongen. We bakken de taarten volgens traditioneel recept en met seizoensgebonden appels. We werken met zoveel mogelijk lokale producten om daarmee onze ‘voetafdruk’ te minimaliseren. De taart is LEKKER & LOKAAL.

Seizoenstaarten
Elk seizoen kunt u een speciale appeltaart bestellen. Deze verrassend lekkere taarten zijn in groot en in klein formaat te bestellen. Per seizoentaart is aan de bestaande appeltaart het volgende toegevoegd:

 • lente: zelfgemaakte lemoncurd, abrikozen, blanke rozijnen en kardemon
 • zomer: perzik, kers en kokos
 • herfst: wortel, sinaasappelrasp en gember
 • winter: cranberries, speculaaskruiden, bruine basterdsuiker en amandelspijs

Bewaren:
Alle taarten worden op de bakdag snel ingevroren met een zg. shockmethode. Daardoor blijft de smaak op peil en behoudt de taart haar celstructuur.
Bij het bestellen van de taarten heeft u de keuze tussen vers en houdbaar.

 • VERS, dus ontdooid.
  Als u de taart ontdooit mee wilt nemen. Graag minstens een dag eerder,  voor 16.00 uur bestellen,  zodat wij de taart alvast voor u klaar kunnen zetten.
 • HOUDBAAR, dus bevroren.
  U kunt de taart dan thuis weer invriezen en zeker nog drie maanden bewaren.Ontdooien:
  Haal de dag ervoor de taart uit de vriezer.
  In de bakkerij zetten we de taart op een rooster/rek, theedoek op het rek en dan de doos daarop, daarna de doos een beetje open. Daarmee komt de taart mooi op temperatuur en kan die ademen. De taart is dan nog zeker drie dagen lekker.