Over ons

Klooster Breda heeft een Appeltaarten Bakkerij aan de Nijverheidssingel 391. We bakken de lekkerste appeltaart van Breda en omstreken. Deze “Appeltaart van het Klooster” leveren wij aan bakkers, bedrijven én burgers van Breda. Daar waar vroeger de paters het brood bakten, bakken we nu met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, die (h)eerlijke taart.

Doel:
“Een maatschappelijke voorziening bieden, door middel van dagbesteding voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt; de dagbesteding zal tevens toegankelijk zijn voor diegenen die zijn vastgelopen in de maatschappij en zich voorbereiden voor deelname aan de maatschappij; het realiseren van diensten en producten; het geven van een invulling en daarmede het in stand houden van het monumentale pand en de monumentale tuin middels het uitbaten van een theetuin dan wel een horecafaciliteit of andere activiteiten”.  ( Art 2 uit de Statuten).

Missie: Met appeltaart kom je verder én appeltaart biedt perspectief.

Visie:  Met Bakmanschap appeltaarten bereiden en bieden van een zinvolle dagbesteding aan de medewerkers door te bakken met waarde.

Ambitie: Blije appeltaarten bakken voor de burgers, bakkers en bedrijven van Breda

Wat we doen:

 • AppeltaartenBakkerij:
  maandag tot met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
  We bakken van maandag tot en met vrijdag zo’n 100 taarten per week. We werken met een diversiteit aan medewerkers.  Met onze bedrijvigheid maken we werk mogelijk voor ‘gewone vrijwilligers’, deelnemers dagbesteding en mensen in een re-integratietraject naar de betaalde arbeidsmarkt.  Alles onder begeleiding en aansturing van twee professionals.
 • Winkel
  maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
  zaterdag van 9.30 tot 14.00 uur
  We hebben een winkel voor de bezoekers om onze producten te kopen. Deze winkel is tevens bestelpunt voor de theetuin.
 • Theetuin De Schenkerij
  woensdag, donderdag, vrijdag van 10 tot 16.00 uur
  zaterdag van 10.00 tot 13.30 uur
  Van Pasen tot de Herfstvakantie hebben we een theetuin in de binnentuin met zicht op de monumentale kloostertuin en het monumentale Klooster.  We zijn wekelijks vier dagen geopend. Elke dag is er een vrijwilliger-coördinator al of niet ondersteund door een deelnemer dagbesteding.

 Hoe we het doen:

We hebben voor deze diensten een handboek gemaakt met de opdracht en aanpak. We werken in kleine groepen en bieden daarmee een veilige  en vertrouwde werkplek. Onze uitgangspunten zijn:
Samen, Sociaal én Schoon.

klooster buiten 2
medewerkersdag 2